Follow Us @soratemplates

вівторок 28 2023

Річний звіт про діяльність ДНЗ

 

Річний звіт завідувачки

Володьководівицького ДНЗ « Дзвіночок»

Кузьменко Раїси Андріївни

про підсумки роботи за 2021-2022 навчальний рік

перед педагогічним колективом та громадськістю

На виконання Національної доктрини  розвитку освіти п.3 наказу  Міністерства освіти і науки від 23.03 2005 № 178, « Положення  про дошкільний навчальний заклад», з метою подальшого утвердження відкритої і демократичної державно – громадської системи управління освітою, поєднання державно громадського контролю за прозорістю прийняття і виконання управлінських рішень, запровадження колегіальної етики управлінської діяльності у навчальних закладах, що базується на принципах взаємоповаги та позитивної мотивації я, Кузьменко Раїса Андріївна , завідувачка  Володьководівицьким навчальним закладом « Дзвіночок», освіта дві повні вищі  педагогічні, педагогічний стаж 34 роки, вихователь вищої категорії, звітую про основні напрямки своєї діяльності за 2021 -2022  навчальний рік.

Дошкільний навчальний заклад ( яслі – садок ) розпочав функціонування в 1963 році. У 2023 році 10 травня будемо святкувати 60 річчя закладу.

На сьогодні заклад знаходиться у комунальній власності Носівської ОТГ. Балансоутримувач – відділ освіти , сім’ї, молоді та спорту Носівської міської ради.

Заклад дошкільної освіти працює за п’ятиденним робочим тижнем. Режим роботи   закладу з 8 до 17 годин.

Діяльність закладу здійснюється у відповідності до Законів України, Конституції України, Закону України  « Про освіту», Закону України

« Про дошкільну освіту», «Положення про дошкільний навчальний заклад», « Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах,» , « Санітарного регламенту» ,

« Колективного договору», « Статуту ДНЗ «, Постанови « Про затвердження 

протиепідемічних заходів у закладі дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID – 19) від25.08.2021 № 8  та інших розпорядчих документів.

Головною метою діяльності дошкільного закладу є забезпечення реалізації  права громадян на здобуття дошкільної освіти, визначених вимог Базового компонента, забезпечення умов для ефективного проведення освітнього процесу, фізичного та психологічного розвитку дітей. Діяльність керівника дошкільного закладу направлена на вирішення освітніх, адміністративних, господарських та інших питань, які виникають у процесі діяльності ДНЗ « Дзвіночок». Дошкільний навчальний заклад має типове приміщення.  На початок 1 вересня заклад  розпочав свою роботу  в  період карантину дотримуючись всіх карантинних вимог згідно Постанови «» Про затвердження протиепідемічних заходів  у закладі  дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби (( COVID -19) ДНЗ « Дзвіночок»відвідувало 55 дітей з 3 до 6 (7) років. Було скомплектовано три різновікові групи за віковими ознаками відповідно до програмових та санітарно – гігієнічних норм і правил утримання дітей в закладі дошкільної освіти з урахуванням батьківських запитів, за поданням батьками відповідних документів на комплектацію.

В ДНЗ « Дзвіночок» до нового року функціонувало ІІІ  вікові групи

старша група – 21 дитина

середня група – 19 дітей

молодша група – 15 дітей

В зв’язку з відкриттям  дошкільного підрозділу  « Равлик» у ВолодьководівицькомуЗЗСО . У ДНЗ « Дзвіночок» залишилось дві групи ,

 на 24 лютого 40 дітей.

В ДНЗ створені всі необхідні умови для всебічного розвитку  особистості. В 2021- 2022 році  педагогічний колектив працював за програмою

« Українське Дошкілля» та « Впевнений старт» старша група.

Були поставлені завдання над якими працював ввесь педагогічний колектив..

1. Сприяти збереженню та зміцненню психофізичного здоровя  дітей через валеологічну освіту.

2. Поглибити роботу з патріотичного виховання дітей через українську народну гру.

3.Розвивати мовленнєву компетентність у здобувачів дошкільної освіти засобами художньої літератури.

Для вихователів була надана  методична допомога з  питання валеологічного розвитку дітей. Молодому вихователю Стражник Яні Віталіївні надавалася допомога  в складанні перспективного плану з валеології для дітей старшого віку та були розроблені  інтегровані та тематичні заняття  відповідно до блочно – тематичного планування. А також надавалася допомога  з підбору художньої літератури  та  з виготовлення  роздавального та демонстраційних матеріалів , картин , дидактичних ігор ,  придбані матеріали для дослідів піпетки, стаканчики , трубочки,  Вихователі проводили відкриті заняття . де вихователі ділилися своїм досвідом,  Охріменко Ніні Петрівна провела багато цікавих занять з молодшими дошкільниками, де вихованці невимушено граючись здобували знання з валеології. Було проведено цікаве тематичне заняття « Водичко , водичко умий моє личко»,  не менш цікаве інтегроване заняття « Цілющі диво овочі». Вихователька середньої групи Якименко Лідія Миколаївна  провела відкрите інтегроване заняття « Як діти озерце рятували» заняття було проведено  в такому руховому режимі , де діти все переміщалися з одного  цікавого острівка до іншого, при цьому ніхто нікому не заважав і з цікавістю розглядав мешканців озера жабку , рибку, рака, рослини. Самим найцікавішим моментом було розчищення озера  та заповнення його водою. Діти все це виконували з такою увагу, так чітко і послідовно, що  не зогледілись як і закінчилося заняття , а вони ще і ще сиділи над цим озерцем  та перелічували мешканців чи всі залишилися жити в озерці. Стражник Яна Віталіївна  підготувала не менш цікаве  інтегроване заняття «  Повітря  навколо нас» . На занятті Яна Віталіївна використала ігровий момент чим зацікавила дітей , на занятті використала багато матеріалів : пакети для перевірки чиє повітря ми його не бачимо,  а  спіймавши в пакет  можемо дослідити , що воно є. дітям дуже сподобалося досліджувати чи є  повітря  у воді. Для проведення такого досліду – гри  вихователька використала  стаканчики  та трубочку з очерету. Яна Віталіївна змогла зацікавити дітей і діти із задоволенням досліджували , де живе повітря. Яні Віталіївні надавалася  методична допомога до проведення  занять.

Музичним керівником Власенко Аллою Петрівною закладу було підібрано   та  розділено  народні музичні ігри відповідно до віку дітей.

Робота над   деякими питаннями була висвітлена на педагогічній раді , але на жаль виконати всі поставлені завдання  педагогічний колектив не міг так як заклад було закрито в зв’язку з призупиненням освітнього процесу відповідно до наказу  відділу освіти , сім’ї’ молоді та спорту Носівської міської ради № 37 « Про організацію роботи закладів освіти, підпорядкованих  відділу освіти , сім’ї’ , молоді та спорту."

Всі питання , які не висвітлені будуть  висвітлині у 2022-2023 році.

ДНЗ  « Дзвіночок» має кабінет , кухню,  їдальню , групові та спальні кімнати, окремі ігрові майданчики для кожної групи, ігрові споруди

спортивний майданчик.

Багато уваги приділяє наш ДНЗ роботі з батьками та громадськістю. Батьки є основними спонсорами при організації навчально – виховного процесу, надають як фізичну так і фінансову допомогу у проведенні поточного ремонту. у 2021 році батьками було зроблено капітальний ремонт льоху   закуплено 6 мішків цементу , один  мішок клеючої суміші, рулон сітки рабиця , 100шт. дубелів, вапно , всі матеріали було закуплено за спонсорські кошти , які надав закладу Скрипець Руслан Миколайович.

Велику роботу по відповленню льоху зробив  Безжон Віталій Миколайович. фінансову допомогу надав  Манчак Микола Миколайович завіз тону відсіву за власний кошт. Усик Микола Васильович та Усик Людмила занесли в льох цеглу розложили та зацементували дно льоху.

Також  батьки взяли активну участь у покрасці  фасаду ДНЗ « Дзвіночок»

всі матеріали для покраски  також було закуплено  спонсором Скрипцем Русланом Миколайовичем .  Майже всі батьки взяли активну участь у поточному ремонті закладу відпрацювали по два дні . Голова батьківського комітету оМатюха Наталія Станіславівна  організувала батьків .та  взяла на себе відповідальність  за  поклейку  їдальні та коридора. Весь персонал  ДНЗ « Дзвіночок» та батьківський колектив щиро вдячні за  надання фінансоваї  допомоги  нашому спонсору Скрипцю Руслану Миколайовичу. Велику допомогу надав закладу і благодійний фонд « Агрейн», виділив 15 000 гривень на придбання електроплити для дитячого садка. Також допомогли  закладу  Кузьменко Олег Іванович  та Охріменко Микола Григорович  вони облаштували  протипожежний куточок на  території закладу та пісочницю  для найменших дошкільників. Зявилися на майданчику симпатична жирафа яку зробив для закладу Кузьменко Олег Іванович та  лебідь  такого красеня  виготовив Курило Анатолій Олегович. За їхню працю вдячні всі батьки та колектив , а особливо діти  дуже раділи  зробленим  поробкам.

За кошти відділу освіти , сім’ї , молоді та спорту було закуплено постіль для всіх трьох груп, поновлено  кухонний інвентар посуд ,чашки ,кастрюлі, закуплено канцтовари.,друковані журнали, миючі та дезінфікуючі засоби, фарбу , шпалери для їдальні та коридора. Щоб розпочати  роботу  за протиепідемічних умов , для закладу  було  придбано  безконтактний термометр, для проведення скринінгу у дітей та персоналу.,  Відділом освіти сім’ї, молоді та спорту   Носівської міської ради  на протязі всього навчального  року купувалися продукти харчування , які дали змогу  забезпечити дітям повноцінне харчування.

вартість одного дня в середньому становила 18 -00 гривень. Діти з багатодітних родин харчувалися   за 50 %, Багатодітна родина Батищевих у якої п’ятеро  дітей харчувалася  безкоштовно .за пільгами харчувалися діти  з інвалідністю та діти учасників АТО 100%.

На сьогодні  на майданчику молодшої групи розпочато  будівництво тіньового навісу для малят , але  не вистачає деяких матеріалів для його завершення  .Будемо намагатися в таких важкий на сьогоднішній  час  в умовах війни все ж завершити розпочате.

 У Дошкільному  закладі працюють досвідчені педагогічні працівники, які мають немалий стаж роботи з дітьми. Технічним персоналом ДНЗ

« Дзвіночок»  забезпечений повністю, люди які працюють з дітьми добросовісно виконують свої  професійні обов’язки  , уважні до дітей. Медична сестра  Курило Юлія Валентинівна  постійно здійснює температурний скринінг дітей та персоналу ,  вміло  та відповідально ставиться до ведення документації. Постійно здійснює  контроль за санітарним станом приміщень та території, робить звіти по харчуванню,уважна до дітей ,здійснює щоденний огляд діток. Кухарі вміло та смачно готують страви для дітей за що не раз батьки дякували за меню та просили  пошагово розповісти  як приготувати ту чи іншу страву вдома.

Комісаренко Ганна Юхимівна завгосп закладу добросовісно ставиться до своїх професійних обов’язків . приймає продукти харчування , заказує вчасно . слідкує за температурою холодильників , де зберігаються продукти.

Управління  дошкільним навчальним закладом здійснюється керівником. Але  всі рішення приймаються на спільних засіданнях педагогічного  та трудового колективу. Для  прозорості діяльності  в ДНЗ « Дзвіночок»

обрано батьківський комітет на засіданнях якого розглядаються різні питання організації роботи дошкільного закладу.

Завдяки тісній співпраці колективу з батьками та громадськістю можна легко розв’язати проблеми, які виникають в ході діяльності дошкільного закладу.

Всьому  колективу   ДНЗ « Дзвіночок « ще раз дякую за добросовісне виконання своїх професійних обов’язків. за тісну співпрацю за розуміння ,  свою подяку я вже не раз   говорила батькам та спонсорам за надання фінансової та фізичної допомоги.   При зустрічі ще не раз подякую , а зараз в час війни бажаю всім перемоги. слава Україні та ЗСУ.